OM pike fishing dorotea

Hej! 

Jag heter Lennart Ottosson och är en utbildad fiskeguide, och erbjuder er naturnära upplevelser på naturens villkor!

Vår specialitet är att fiska efter grov gädda och aborre, men även öring och harr. Jag har en gedigen erfarenhet av fisket i området samt känsla för bra boende i stugor. 

Fiskeutrustning och fiskesätt
I våra stora och små vatten kan du välja mellan spinnfiske, jerk-fiske, jiggfiske och trolling. Beten som används är stora wobblers, skeddrag, gummibeten mm. Fisket sker från ankrad båt. Blåser det för mycket för att fiska från båt så har jag bra gäddvatten från land. Våra vatten har lågt fisketryck och ni är ensamma på de vatten ni fiskar för dagen.

Flugfisket i Dorotea kommun
Visst finss det vissa speciella höjdpunkter under en säsong. Från de extrema dagsländekläckningarna i juni som sätter fart på fisken, till öring som utan tvekan kastar sig över din nattsländeimitation i augusti och september. Sedan finns det fiske efter vandringsfisk som kontinuerligt äntrat systemet under hela säsongen.

Vi törs säga att hela säsongen erbjuder bra fiske så väl med torrfluga och nymf som med streamer.

Vattnen bjuder på spännande kläckningar från tidigt i juni hela vägen in i september.

Jag ger mina gäster en familjär vistelse här vilket borgar för en helhetsupplevelse ni inte glömmer.

 

Hållbarhetsplan för Pike Fishing Dorotea

Jag jobbar efter en hållbarhetspolicy som innebär att företaget ska arbeta för mer och bättre fisketurism som bevarar och tar ansvar för ömtålig natur och kultur i Dorotea kommun. Företaget ska ska även ge skyddsvärd natur ett ekonomiskt värde och utveckla fisketurismen så den stärker natur & kulturskydd. Företaget ska förädla fisket vilket skapar arbetstillfällen, ofta i glesbygd, utan att förstöra naturen. Företaget ska bidra till en stark profil för Dorotea som resmål  Företaget ska handla klimatsmart & hållbart. Vi ska tillämpa catch and release, vilket innebär att majoriteten av fångsten oavsett fiskart och storlek alltid simmar tillbaka oskadd.

Pike Fishing Dorotea förespråkar ett hållbart nyttjande av fiskevattnen och vill bidra till en positiv utveckling av den unika resurs som är våra fiskevatten i Dorotea kommun.

Detta synsätt skall tydligt avspeglas i alla delar av den verksamhet vi bedriver. Vid allt fiske med oss skall uttaget av fisk hållas till ett minimum och all hantering av fisk ske på ett etiskt riktigt och föredömligt vis.

Jag hjälper er med att planera er fiskeresa så som boende i bra stugor, uthyrning av båtar och fiskeutrustning med mera.

Jag ser till att ni får de kontakter som behövs för att ni ska få en problemfri fiskeresa hos oss!

BOKA GUIDE

För att få ut det mesta av er vistelse rekommenderar jag att ni bokar en guide åtminstonde en dag under er vistelse. Under den dagen får du ta del av en kunskap som byggts upp under flera säsonger. Du får till exempel tips på specifika bra fiskeplatser, flugor och tillvägagångssätt. Priser från 2300 kronor / person.

Vårt motto är ”Kom som en gäst – Gå som en vän” – så varmt välkomna ska ni vara!